Helaas is deze rubriek zo opgezet dat we maar drie tips mogen geven, dus onderstaande selectie is slechts een willekeurige weergave van al het moois dat je te wachten staat als je deze prachtige rondreis boekt.

We geven het toe: om de top van deze 604 meter hoge rots te beklimmen, ben je wel even bezig. Bijna vier kilometer later (tel op twee uur enkele reis) mag je je wel verheugen op een van de mooiste uitzichten die onze planeet herbergt. Preikestolen is de naam van deze majestueuze plek in het zuidwesten van Noorwegen. Eer de naam van Grensloos Genieten door - net als wij - je wandelschoenen onder te binden, voldoende water en wat snacks in te pakken en zet je vizier op standje horizon. Eenmaal boven zal je de uitzichten van deze waanzinnige plek nooit meer vergeten!

Ook onze tweede keuze is in Noorwegen en wel in het verrassende Oslo, waar een van Noorwegen's meest bekende kunstenaars Gustav Vigeland (1869- 1943) in het uitgestrekte Frogner Park zijn 'mooiste' beelden heeft tentoongesteld. Ondanks dat wij hier al talloze keren hebben mogen ronddwalen, de indrukwekkende naakte beelden vervelen nooit. In het hart van de park staat de 14-meter hoge Monolith, waar twee kunstenaars 14 jaar dagelijks aan gewerkt hebben voordat er 121 figuren waren uitgehakt en gebeiteld.

Ruim 50 jaar lang was de wijk Christiania ('Een stad in de stad voor jou en mij') in de Deense hoofdstad Kopenhagen een voorbeeld voor velen. Helaas hebben internationale drugsbendes ook hier voet aan wal gekregen, waardoor de normaliter relaxte sfeer recentelijk wel een beetje is veranderd. Gelukkig zijn er overdag nog genoeg fijne plekken te vinden in deze bloeiende hippie-commune van circa 1.000 mensen. Al sinds 1970 noemen krakers, hippies, anarchisten, kunstenaars en andere mensen die er moeite mee hebben zich te conformeren aan de huidige maatschappij, deze plek thuis. Alleen al voor de prachtige ligging langs de rivier mag je Christiania niet missen!