Helaas geeft deze rubriek maar plaats voor drie tips, want we hadden wel 1001 tips kunnen opschrijven voor 'out-of-the-box' rips voor deze fascinerende landen.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar India & Nepal: hier zijn 3 reistips voor deze mooie reis. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Hawa Mahal ('Paleis der Winden'), gelegen in Jaipur, eigenlijk geen paleis. Het is eerder een gevel in de vorm van de kroon van de belangrijke Hindoegod 'Krishna', met 953 ramen. Achter deze ramen zijn gangen verborgen, verdeeld over 5 verdiepingen. Hier konden de haremvrouwen van de toenmalige Maharadja toch het dagelijks leven en de jaarlijkse parade bekijken zonder gezien te worden. Omdat de wind hier door de honingraatstructuur altijd voor verkoeling zorgt, wordt de Hawa Mahal ook wel 'Paleis der winden' genoemd. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.

Het Indiase eten behoort tot een van de beste keukens ter wereld. Juist omdat er zoveel variatie te vinden is in deze heerlijke keuken, helpen wij je een handje. Volg een heuse kookworkshop bij een Indiase familie thuis. Naast een aantal uren gezelligheid op de markt en de keukentafel, volg je vaak ook een spoedcursus Karaoke zingen. En als er meiden kin het huis aanwezig zijn, krijg je er vaak ook nog een paar prachtige Hanna schilderingen op je huid gratis bij!

Wanneer je een rondreis door India & Nepal gaat maken, kom je vroeg of laat vanzelf in aanraking met de Bollywood-cultuur. Bollywood is - al sinds 1913! - de overwegend Hinditalige film-, video- en tv-industrie in de grootstad Bombay (Mumbai). De naam Bollywood is een samentrekking van Bombay en Hollywood. India heeft de grootste filmindustrie ter wereld, gemeten naar het aantal geproduceerde films. Ondanks dat de geproduceerde films meestal in het Hindi gesproken zijn, is er Engelse ondertiteling aanwezig. De films zijn in het algemeen levendige musicals die tijdloze verhalen vertellen over liefde en onrust; het zijn flinke publiekstrekkers. Ook wij gaan (minimaal) een keer naar de bioscoop, waarbij de prachtige filmtempel Raj Mandir in Jaipur onze absolute favoriet is!