Een officieel land is het natuurlijk niet, maar desondanks hebben wij het Baskenland in ons hart gesloten. Wie de moeite neemt om met ons mee te reizen, zal ook verbaasd zijn door de schoonheid van deze streek.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar Baskenland: hier zijn 3 reistips voor deze Spaanse streek voor je. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

Je reisleider kent elke stad in Baskenland op zijn duimpje. Dus weet ie uiteraard ook de weg naar de leukste barretjes. Of het nou in Pamplona is of San Sebastian, je gaat genieten van het lekkere eten. En wie ooit een stad vanaf het nulpunt mag gaan ontwerpen, raden wij aan om een blauwdruk van San Sebastian te hanteren. Deze stad van ruim 200.000 inwoners heeft een prachtige geografische ligging aan een pittoreske baai die ontworpen lijkt te zijn voor landschapsschilders. San Sebastian is simpelweg verfijnd en uniek en zal je verleiden met haar prachtige en statige kader. Voeg daarbij ook nog eens de beste pintxos barretjes van Baskenland en je begrijpt dat een bezoek aan deze stad nooit verveelt.

Al bijna dertig jaar vormt het Guggenheim Museum een integraal onderdeel van een bezoek aan Bilbao. Dus een geheim is het absoluut niet, maar Tock ontdekken we tijdens elk bezoek een nieuw onderdeel van dit fascinerende museum. En dan is het vooral de architectonische bouwstijl waar je nooit op uitgekeken raakt. En gelukkig verandert ook de kunst collectie regelmatig van opzet.Besef wel dat je de kaarten op tijd moet aanvragen (regelt Grensloos Genieten voor je), want je bent waarschijnlijk niet de enige die tijdens een bezoek aan deze iconische havenstad het indrukwekkende museum met een bezoek wilt vereren. 

Wanneer je het iconische La Concha strand in San Sebastian bezoekt, maakt niet zoveel uit. Als je het maar doet! In elk jaargetijde is het genieten van dit kilometers lange zandstrand. Wanneer je hier de zwemmers, surfers en strandgangers achter je hebt gelaten, kan je hier ook genieten van enkele bijzondere kunstwerken en zelfs paleizen. Je reisleider neemt je mee op deze bijzondere wandeling.