Toegegeven, het zijn niet de goedkoopste landen om in rond te reizen. Maar wie wat spaarcentjes over heeft kunnen wij deze enerverende rondreis door deze twee Zuid-Amerikaanse landen van harte aanbevelen.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar Argentinië & Chili: hier zijn 3 reistips voor deze twee prachtige landen. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

De excursie naar het Nationaal Park Torres del Paine neemt je mee langs verschillende uitkijkpunten vanwaar we de sprookjesachtige meren Nordenkjold, Pehoe en Grey zien. Het melkachtige blauwe water dankt zijn turquoise kleur aan het smeltwater van de gletsjers. Het park is ruim 2400 km2 groot en heeft vijftien granieten pieken boven de 2000 m. Deze reeks imposante bergen lijken als 'naalden' uit de aarde te komen, maar ook de gletsjers, watervallen en ongerepte bossen maken dit park tot een groot paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. 

Een meer traditioneel Buenos Aires tref je aan in de kleurrijke wijk La Boca, waar volgens de legende de tango werd geboren in het straatje El Caminito, eens een mengelmoes van anarchisten, bordelen en arbeiders, nu vooral een trekpleister voor toeristen die komen genieten van de vele kleurrijke huisjes. Deze (voorheen) ruige omgeving was tevens de dagelijkse leerschool van de beste voetballer ooit: Diego Armanda Maradona. In de nabijgelegen iconische voetbaltempel La Bombonera('de bonbondoos') vertoonde hij in het verleden zijn kunsten.

Na een mooie route door de Andes arriveren we in het gemoedelijke Chileense stadje Puerto Varas dat is gelegen aan het Llanquihue meer en biedt een prachtig uitzicht op de perfect koonvormige Osorno vulkaan. De Andes in het merengebied tussen Chili en Argentinië is gevuld met vulkanen van verschillende formaten. Deze regio is vanaf 1853 opgebouwd door 200 Duitse kolonisten die hier een betere toekomst zochten. Gewapend met wat eenvoudig gereedschap mochten zij het land bewerken in ruil voor eigendom van de grond. Veel van de huizen die je vandaag nog ziet stammen uit deze periode. Daarnaast vind je nog veel Duitse elementen in het straatbeeld: uiteraard door de houten huizen, maar ook kan je in vrijwel ieder koffietentje wel een traditionele 'Kaffee und Kuchen' bestellen.