Toegegeven, het zijn niet de goedkoopste landen om in rond te reizen. Maar wie wat spaarcentjes over heeft kunnen wij deze enerverende rondreis door deze twee Zuid-Amerikaanse landen van harte aanbevelen.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar Argentinië: hier zijn 2 reistips. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

De excursie naar het Nationaal Park Torres del Paine neemt je mee langs verschillende uitkijkpunten vanwaar we de sprookjesachtige meren Nordenkjold, Pehoe en Grey zien. Het melkachtige blauwe water dankt zijn turquoise kleur aan het smeltwater van de gletsjers. Het park is ruim 2400 km2 groot en heeft vijftien granieten pieken boven de 2000 m. Deze reeks imposante bergen lijken als 'naalden' uit de aarde te komen, maar ook de gletsjers, watervallen en ongerepte bossen maken dit park tot een groot paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. 

Een meer traditioneel Buenos Aires tref je aan in de kleurrijke wijk La Boca, waar volgens de legende de tango werd geboren in het straatje El Caminito, eens een mengelmoes van anarchisten, bordelen en arbeiders, nu vooral een trekpleister voor toeristen die komen genieten van de vele kleurrijke huisjes. Deze (voorheen) ruige omgeving was tevens de dagelijkse leerschool van de beste voetballer ooit: Diego Armanda Maradona. In de nabijgelegen iconische voetbaltempel La Bombonera('de bonbondoos') vertoonde hij in het verleden zijn kunsten.