HOME » Vilnius (Litouwen) Stedentrip - NL

VILNIUS (cultuurreis - 6 daagse stedentrip)

De minst bekende -maar zeker niet de minst geliefde- hoofdstad van de Baltische Staten is Vilnius. In tegenstelling tot Riga (Letland) en Tallinn (Estland) grenst deze stad niet aan zee, maar ligt het verstopt in de zuidwestelijke uithoek van Litouwen. Deze ietwat geïsoleerde ligging heeft er voor gezorgd dat Vilnius niet op de toeristenradar staat van de meeste touroperators. Grensloos Genieten bezoekt deze stad al bijna 30 jaar en kent elk straatje van deze prachtige stad.

Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op een zesdaagse ontdekkingsreis langs alle bekende –en onbekende- bezienswaardigheden van deze stad die is opgenomen op de lijst van Unesco-Werelderfgoederen. Deze stad heeft overigens in de loop van de geschiedenis verschillende namen gehad, waaronder Wilna (Duits), Wilno (Pools) en Vilne (Jiddisch). De stad had ook eeuwenlang de bijnaam 'het Jeruzalem van het Oosten'. Helaas is er van de joodse cultuur weinig meer over, maar reisleider Theo leerintveld weet desondanks nog steeds genoeg bijzondere plekjes te vinden. Ook de andere hoogtepunten van deze stad bezoeken we tijdens onze dagelijkse excursies. Daarnaast heb je ruimschoots de tijd om persoonlijk de vele musea, monumenten en kerken van deze historische stad nader te bekijken.

Deze stedentrip naar Vilnius (17-22 december 2019) is overigens prima te combineren met de Riga Muziekreis(12-17 december), die zes dagen hiervoor plaats vindt in Letland. Ook hier hebben we een boeiende 6-daagse reis uitgezet. Wie beide reizen wil combineren, vliegt dan na de Riga-reis niet terug naar Nederland, maar reist over land met de reisleider naar de bruisende hoofdstad van Litouwen. Na de Vilnius reis, vlieg je rechtstreeks terug naar Nederland. Meer informatie over de Riga Muziekreis vind je op onze reizen pagina.

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Vilnius (stedentrip) € 499
GEGARANDEERDE VERTREKDATA Dinsdag 15 december 2020 t/m zondag 20 december 2020
Minimum: 4 personen Maximum: 16 personen

Naast de vele honderden cafes/restaurants en bars in de oude binnenstad, komen ook de liefhebbers van cultuur deze zes dagen volledig aan hun trekken. Als je meewil op deze reis, adviseren wij je wel om nu al deze reis te boeken vanwege beperkte beschikbaarheid vliegtickets en hotelkamers.

 

Voor de voorstellingen in het operagebouw van Vilnius geldt, hoe eerder je deze reis boekt, hoe meer kans je hebt om aanwezig te zijn bij een van deze prachtige voorstellingen. Reisleider Theo Leerintveld bespreekt en boekt deze optionele voorstellingen graag voor je. De prijzen van deze voorstellingen liggen overigens vele malen lager dan in Nederland.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------