HOME » St.Petersburg Stedentrip - NL

ST. PETERSBURG (6-daagse stedentrip)

Sint-Petersburg, dompel je onder in schoonheid in het Venetië van Rusland!
SPB, tot een eeuw geleden hoofdstad van Rusland, is een vrij nieuwe stad die in de 18e eeuw werd gesticht door Tsaar Peter de Grote. Hij haalde zijn inspiratie in verschillende Europese steden zoals Amsterdam en Venetië. Dit is ook terug te zien aan de vele grachten die dwars door de stad lopen. SPB moest een Russisch raam naar Europa worden. Van hem wordt gezegd: ‘Een Europees gezicht, m aar een Russische ziel’. Verschillende Italiaanse architecten werden ingehuurd. De sfeervolle stad heeft daardoor vele oogverblindende paleizen.

Waan je even in Amsterdam als je over de grachten van Sint Petersburg vaart. De stad telt namelijk een zee aan elegante grachten en maar liefst 342 bruggen. Tel daar opvallende pleinen en bijzondere, barokke en neoklassieke paleizen bij op en je waant je in een droom. Als historicus, cultuursnuiver én wodka-liefhebber. Met een inwoneraantal van bijna 5 miljoen is het de meest noordelijk gelegen metropool. Door de vele (hippe) eetgelegenheden is Sint-Petersburg zonder twijfel de gastronomische hoofdstad van Rusland. Liefhebbers van lekker eten komen hier dus helemaal aan hun trekken.

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
St. Petersburg (stedentrip) € 799
VERTREKDATA 18 AUGUSTUS 2020
Minimum: 6 personen Maximum: 12 personen

  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                              St. Petersburg