HOME » RECENSIES (en foto's) JAPAN

RECENSIES JAPAN

Reactie plaatsen

Reacties

Lotty ten Veen
5 maanden geleden

Japan, een enorm fascinerend land.De reis die we maakten met Theo liet ons veel van het echte Japan zien. Dat kwam natuurlijk mede omdat we alles met openbaar vervoer deden. (Een kleine koffer en een rugzakje is dus erg prettig!) Tempels kastelen de steden met de oorlogsherinneringen, architectuur Sumoworstelen!, maar ook natuur,bergen sneeuw ......fietsen, wandelen alles zit in deze reis.
Dit is Japan beleven! Dank Theo voor je enthousiasme en enorme inzet om deze reis onvergetelijk te maken.
Dat is gelukt!! Het was een belevenis!
Lotty en Peter

Jan Roelofs
5 maanden geleden

We hebben enorm genoten van een geweldige reis. Veel gezien en beleefd van de Japanse cultuur. Met een reisleider zoals je altijd op je reizen zou wensen. Weet de gebruiken en gewoonten van dit totaal andere land, is nooit te beroerd iets te organiseren en zorgt altijd voor iedereen.
Dat niet alleen wij dat vonden wordt wel bewezen door het feit dat zeker de helft van de aanwezigen tijdens deze reis een nieuwe trip met hem boekten.
Margreet en Jan

Diba en Carlo
5 maanden geleden

Dankzij Theo en de geweldig leuke groep hebben we ontzettend genoten van ‘Het land van de rijzende zon’, Japan (24 april - 16 mei 2019).
Het traditionele Kyoto heeft op cultureel vlak enorme indrukken achter gelaten. Ook het afwisselende programma en de spontane extra’s (en/of veranderingen) hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Theo paste het programma moeiteloos aan vanwege de ‘gouden week’. Vanwege de drukte werd besloten op de zilveren tempel over te slaan, en de Eikando Zenrin-ji tempel te bezoeken. Deze tempel staat zeker in onze top drie, samen met de Fushimi Inari-taisha.
De fietstochten in Kyoto waren leuk, en als kers op de taart Maiko’s (Geisha’s) gezien. Als verrassing voor ons de mooiste tuin bezocht van Katsura Imperial villa.
Naast het misschien wat vol programma, vaak ontbrak de tijd om echt te genieten van een bakje koffie of kopje thee, was er toch ook nog wel ruimte of zelf wat dingen te doen, zoals het bamboo bos en Kimono forest bij Arashiyama station, en niet te vergeten het overheerlijke street foot in Nikishi market.
In April viel de botanische tuin van Kyoto wat tegen.
Ook tijdens de excursie naar Nara had Theo een verassing, het aardbeving centrum.
Hiroshima heeft mede door de rijen Japanners, vanwege de gouden week, een enorme indruk achter gelaten. Dankzij de overheerlijke Okonomiyaki konden de indrukken verwerkt worden.
Miyajima, bekend vanwege de Torri in het water, had voor ons een andere tempel uit de top drie, namelijk de O-torri Daishoin tempel.
Nagasaki, een stad met enorme verassingen, welke we grotendeels op eigen gelegenheid bewonderd hebben. Maar zelfs dan geeft Theo nog tips gedurende de dag via Whatsapp.
Het vredespark in Nagasaki viel ons tegen, het naastgelegen hypocenter park gaf in onze een meer respectvollere herdenking van de atoombomaanvallen.
Het bezoek aan het kasteel van Matsuyama is zeker de moeite waard. Vanuit toeristische Kurashiki (Bikan historical area) ging de groep fietsen op het kunsteiland. Wij besloten om het prachtig gerenoveerde Witte Reiger kasteel in Himeji te bezoeken, het mooiste kasteel van onze reis in Japan. Wederom bleef Theo in contact met ons, om nog wat laatste tips te geven.
Slapen op een futon in een Japanse Minshuku is ons goed bevallen, de wandeling van Magome naar Tsumago-juku was een welverdiende afwisseling op de vele culturele hoogtepunten van deze prachtige 23 dagen rondreis door Japan. Een dagje lekker slenteren door Matsumoto met wederom een mooi kasteel gaf ons nog wat extra ontspanning voor de dag met het zeer wisselende reisschema naar de prachtige Kurobe stuwdam en al kers op de taart de sneeuwmuur.
Als afsluiting vier volle dage genieten van het bruisende Tokyo. Ondanks de geweldige inzet en begeleiding van Theo en de leuke groep besloten wij om Tokyo zelf te ontdekken. Echter bleef Theo in contact met ons, en bleef tips geven van de diverse bezienswaardigheden die onze interesse hadden, zoals Odaiba met het vredesbeeld en de Transformer, Tokyo tower, het jongeren district Ikebukuro, Roppongi met de spin. Tokyo is ’s avonds is prachtig met zijn Skytree, Senso-ji tempel, uitzicht vanuit het Metropolitan building, Akihabara en nog zoveel meer.
Als afsluiting hebben we in het Ryogoku sumo stadion het worstelen mogen aanschouwen, wat een ervaring!
Japan is traditioneel, modern, spiritueel, sierlijk, fascinerend, maar vooral anders.
Dank je wel Theo, voor deze prachtige ervaring.
Groetjes, Diba en Carlo

Anne-mieke en Femmy Tol
10 maanden geleden

Lieve Theo,
Hartelijk dank voor de geweldige begeleiding van onze rondreis. ik herken de 'vakidioot''in je. Wat een enthousiasme, wat een passie om onze groep zo veel mogelijk te laten zien. En vooral ook te laten genieten. Zorg a.u.b. ook zo goed voor jezelf als je voor ons gedaan hebt, ik denk echt dat je gerust meer tijd voor jezelf kunt nemen...
Kus, Annemieke en Femmy

Marianne en Ben
10 maanden geleden

Voor Theo
Voor 't echt-chi (eggie) nog niet zijn hart verpand
het 'you never walk alone' in zijn ziel gebrand
respectvol eigenwijs
steeds weer op reis
typisch voor onze rondborstige Theo-san

Paul Doorenbosch
een jaar geleden

In oktober 2018 trokken we 23 dagen met een kleine groep door Japan. De begeleiding van Theo heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het slagen van de reis. Reis en verblijf waren goed voorbereid en 'tegenslagen' zonder dat wij daar last van hadden, opgevangen. Theo zorgde voor evenwicht tussen de groepsactiviteiten en individuele behoeften. Zijn kennis wist hij goed gedoseerd en zonder al te belerend te zijn, door te geven. Ook op vrij in te vullen dagen of bij de maaltijden was hij steeds bereid advies te geven of voor wie dat wilde iets extra's te organiseren. De reis en de reisleider zijn ons prima bevallen. Een aanrader.

Theo & Christa Eggers
een jaar geleden

Theo was als een reisleider een absolute topper. In de vele jaren dat wij reizen behoort hij tot de top. Hij heeft de groep uitstekend begeleid vanaf de vertrekhal op Schiphol tot aan het einde. Hij nam afscheid van de groep op de terugreis toen iedereen zijn koffer had ontvangen. Verder heeft hij een uitstekende kennis van het land en enige uiterst interessante aanvullingen van de route.

Nora Fick
een jaar geleden

Alles was goed geregeld. Theo is een goede leuke gids met hart voor de klanten. Verder is hij erg goed georganiseerd. De reis heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Kim Schuurmans
een jaar geleden

Veel gezien in relatief korte tijd. Super afwisselende reis, ook qua vervoer. Theo is een hele kundige en enthousiaste reisleider. Hij kende Japan heel erg goed.

Jan Jaap Kuyl
een jaar geleden

Veel kennis van het land, goede 'manager' in de drukke steden en treinverkeer. Verder heb ik enorm veel gezien op deze reis. Je moet wel goed ter been en fit zijn voor deze reis.