HOME » (NIET ZICHTBAAR) RECENSIES (en foto's) Zuid-Afrika

RECENSIES ZUID-AFRIKA

Reactie plaatsen

Reacties

Magda Giele
2 jaar geleden

In november 2018 hebben we een geweldige reis gemaakt door Zuid-Afrika. Onder leiding van de competente en immer enthousiaste Theo doorkruisten we dit boeiende land en maakten nog een zijsprongetje naar Swaziland en Lesotho.
We genoten van de schitterende natuur: Blyde River Canyon, de Drakensbergen, Route 62, de tocht naar Kaap de Goede Hoop...We snoven de sfeer op van de vroegere Boerengemeenschap in sympathieke stadjes als Graaff-Reinet, Montagu en Stellenbosch met prachtig bewaard erfgoed. We stonden oog in oog met indrukwekkende dieren tijdens onze game-drive in de Nationale parken. We ontdekten het prachtige Kaapstad met de geweldige Tafelberg, de botanische tuin Kirstenbosch, de Bo-Kaapwijk, het V&A Waterfront. Ook het bezoek aan Robbeneiland liet op ons een onuitwisbare indruk na. In Johannesburg leidden plaatselijke gidsen ons rond in Soweto en ook dit was een van de vele hoogtepunten van deze reis.
Nog een meerwaarde waren de bijzondere locaties waar we overnachtten: nu eens in een Nationaal park waar we op onze ochtendwandeling oog in oog stonden met giraffen, zebra's, springbokjes enz., dan weer op een prachtige plek in de Drakensbergen.
We bezochten ook schitterende musea met als hoogtepunten het recent geopende Zeitz-MOCAA museum (met hedendaagse Afrikaanse kunst) in Kaapstad en het Apartheidsmuseum in Johannesburg met een speciale afdeling gewijd aan Nelson Mandela, nog steeds een iconische figuur.
Zo kregen we een zeer gevarieerde kijk op de vele aspecten van dit prachtige maar complexe land.
Hartelijk dank aan Theo die ons Zuid-Afrika op een heel bijzondere wijze liet ontdekken! Dit wordt vast niet mijn laatste reis onder zijn leiding!

Nelleke Schoemaker
2 jaar geleden

Zuid Afrika met Theo! Een onvergetelijke reis! In enkele weken veel beleefd en een goede indruk gekregen van dit boeiende land. Een reis,die jezelf nooit zo georganiseerd krijgt en meer geeft dan welke reisorganisatie ook. Afwisselend, verrassend, prachtig!
Theo, veel dank en tot ziens.

Ton Westerduin
2 jaar geleden

Het was een bijzondere reis door Zuid-Afrika. Niet alleen door het fascinerende land, de geweldige natuur, maar vooral ook door je kennis van het land die je met ons hebt gedeeld en je stimulerende leiding en zorg. We hopen vaker een reis met je te kunnen maken.