HOME » (NIET ZICHTBAAR) RECENSIES (en foto's) TRANS SIBERIË EXPRESS

RECENSIES TRANSMONGOLIE EXPRESS  

Reactie plaatsen

Reacties

Hans en Betty van Graas
een jaar geleden

3 dagen zijn we in Mongolië geweest tijdens de Trans Mongolië Express. Wat een fantastisch land. Vriendelijke mensen, prachtige natuur en slapen in de ger tent was heerlijk! Een rondreis door Mongolië zou ik iedereen aanraden, vooral met reisleider Jules!

Guda en Herman Dekker uit 't Zandt
een jaar geleden

Mongolië is het land waar wij zo van onder de indruk zijn geraakt tijdens de 3 dagen dat wij er waren toen we de Trans Mongolië Express hebben gedaan in 2018.

De enorme rust, prachtige natuur en vriendelijke mensen van dit mooie land.

We hoopte heel erg dat de ideeen en plannen voor een reis door Mongolië van reisleider Jules door zouden gaan.
Mooi dat deze reis nu ook op de to-do-list kan worden gezet. Jules is een reisleider die veel informatie heeft, uitgaat van mogelijkheden en toch was er ook ruimte voor je eigen vrijheid.

Gerald van hassel
2 jaar geleden

Het was een onvergetelijk mooie treinreis met mooie bestemmingen en ook veel dank aan Jules onze reisleider die ook een geweldig succes van heeft gemaakt,nogmaals bedankt

Ineke Wensveen
2 jaar geleden

De trans - mongolie Express, deze reis zullen wij nooit vergeten het was in een woord fantastisch, de reisleider Jules, luisterde goed wat je wilde daar speelde hij gelijk op in.
Moskou is al geweldig, alle tijd kreeg je om prachtige foto's te maken van het metrostation. Daarna de trein in voor 4 dgn. waar wij een eigen coupe hadden. Elke dag kwam Jules langs om te overleggen wat wij gingen doen. De omgeving dorpjes, stationnetjes en bossen waren leuk om te zien.
Bij Irkoetz eruit, met bus naar het Baikalmeer, daar in een hotel geslapen. De omgeving goed bekeken en op het meer gevaren. De huizen van hout zijn prachtig. het is of je terug gaat in de tijd. In Irkoetz diverse cathedralen bekeken en ook monument van de onbekende soldaat met muziek erbij. In Irkoetz door oude straatjes gelopen. wat ik ook nooit hebt geweten, dat hier uit vertrok de Siberische goldrush in de 19e eeuw. Weer de trein in richting Mongolie. Bij het plaatsje Haywkn, gingen wij een paar uur uit de trein. Hier werd water ingenomen en een andere loc voor de wagons gezet. is ook leuk om te zien.
In mongolie kregen wij een ger-tent aangewezen. Al een belevenis op zich.
Een mooie wandeling gemaakt. De Yaks en koeien geweldig de ruimte. Naar de Turtle rots, deze rots lijkt i.d.d op een schildpad. Bram heeft deze rots beklommen met Jules, dus deze reisleider zullen wij nooit vergeten.
Ook naar Aryabal Meditatie tempel geweest met tekeningen op de rotsen.
Een uitvoering van Mongolische muziek en dans het was geweldig.

In Ulaanbaatar zijn wij naar een Klooster geweest, winterpaleis bekeken.

Weer in de trein richting Beijing eenzame stationnetjes en een woestijn. Zeker 2 dgn. zand gezien, was wel apart.
In Beijing kregen wij een mooie kamer. dit hotel lag dicht bij een Hutong.

Het is heel apart om te zien hoe de mensen daar leven.
Hier hebben wij de verboden stad gezien, heel mooi en indrukwekkend.

Daarna ook de muur was ook prachtig.

Al met al het was een hele mooie reis. Wij hebben veel gezien en genoten met dank aan Jules.

Guda en Harm Dekker
2 jaar geleden

Het was een fantastische reis met enorm veel indrukken.
Eerst 3 dagen Moskou met Kremlin, fantastische metrostations,park en markt van de locals, Peter de Grote en nog veel meer moois in deze prachtige stad.

Daarna de treinreis naar Irkoetz. 4 dagen en nachten in de trein genieten van de prachtige landschappen, kleine dorpjes en stationnetjes in Siberië . De tijd stond even stil, geen mobiel, sociale media en whatsapp. Uren turen uit de ramen waar we geen genoeg van kregen, besef van tijd helemaal kwijt.

De totale treinreis duurde 8000 km lang en tot Beijing aan toe gingen we door 6 tijdzones. Wat al een belevenis op zich is.

Aangekomen in Irkoetsz gingen we na een stadswandeling door naar het Baikalmeer. Genoten van de prachtige natuur en 2 nachten verbleven in een hotel met zeer vriendelijke mensen.

Daarna op weg naar Mongolië. Waarbij in de trein het verlaten van Rusland en het binnenkomen van Mongolië nog veel controles van paperassen met zich meebracht.

Alle koffers weer uit de coupe want we zijn in Ulaanbaatar aangekomen en we gaan met taxi en gids naar onze ger-tent. De rust en ruimte en vriendelijke mongolen maken een enorme indruk op ons. We willen hier eigenlijk nog niet weg. Nadat we ook nog bij de grote Dzjengis Khan langs zijn geweest gaan we op weg naar hoofdstad Ulaanbaatar waar we 1 nacht verblijven. Van deze hoofdstad is vooral de verkeerschaos bijgebleven.

‘S morgens om half 6 er weer uit, we gaan op weg naar Beijing.
Prachtige natuur zien we de hele dag om ons heen in Mongolië .
Om 21.00uur in de avond uit de trein bij de grens naar China want nu word de hele trein op een ander onderstel gezet.

We reizen weer verder per trein en we zien de hele dag prachtige beelden van China, we komen weer ogen tekort.
Op het einde van deze dag komen we in Beijing aan, ons hotel ligt vlak bij een volksbuurt, zodat we deze dagen ook steeds eten in restaurants waar ook de locals komen. Heerlijk! In Beijing van alles bekeken en bezocht met als hoogtepunt toch wel de muur. Prachtige dagen gehad.
Het zit erop. 1 weggestreept van de bucketlist en 1 er meteen weer op.

Mongolië was voor ons het hoogtepunt, daar willen we nog eens naar terug.

Jules, onze Nederlandse gids deze reis, onwijs bedankt.

We dragen een backpack vol herinneringen voor altijd bij ons.