HOME » Kirgizie reis - NL

Kirgizië (15 dagen rondreis)

Deze 15-daagse rondreis neemt je mee naar de meest unieke plekken van Kirgizië dat ook wel bekend staat als het 'Zwitserland van Centraal-Azië'. Dit uitgestrekte land, zes keer de oppervlakte van Nederland, is een walhalla voor natuurliefhebbers, avonturiers en cultuurliefhebbers.

Je vindt hier geen grote steden met shoppingmalls, maar wel tref je hier een oneindigheid van prachtige uitgestrekte landschappen vol kristalheldere meren en bergen aan! Geen berggebied is hetzelfde en de landschappen variëren met een paar uur reizen. Van rode zandrotsen en woestijnachtige gebieden tot aan alp-achtige bergen en gletsjers.

Tel daar de overweldigende gastvrijheid van de bevolking en een interessante cultuur (mix van Russisch, Aziatisch en Arabisch) bij op en je komt uit bij het nog onontdekte Kirgizië. Uiteraard proeven we ook rijkelijk aan de gevarieerde Russische, Arabische en Chinese gerechten.

Daarnaast fietsen we in de hoofdstad Bishkek, gaan slapen bij nomaden, drinken gefermenteerde paardenmelk, verdwalen op de lokale markt in Osh, klimmen op paarden en zien hoe er sinds de 12de eeuw nomaden met steenarenden jagen. En wie weet komen we de sneeuwluipaard nog tegen..!

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Kirgizië (15 dagen rondreis) € 1.699
Vertrekdata: 26 MEI 2020 t/m 9 juni 2020
Minimum: 4 personen Maximum: 12 personen