HOME » IRAN - Magisch Perzië

IRAN - MAGISCH PERZIE (rondreis 16 dagen)

Een van de meest fascinerende landen ter wereld, Iran, is in de ogen van veel mensen een terroristisch bolwerk van religieuze moslimfanaten. Wie echter de moeite neemt om zelf af te reizen naar het voormalige Perzië, zal deze ongefundeerde mening snel bijstellen. Iran biedt namelijk een van de meest gastvrije bevolkingsgroepen ter wereld die wonen in een bijzonder gevarieerd landschap.

De duizenden jaren oude cultuur, tradities en rijke geschiedenis treffen we overal aan, vooral in de rijkelijk versierde architectuur die te zien is in de vele prachtige moskeeën, badhuizen en kleurrijke bazaars die we gedurende deze 16-daagse rondreis bezoeken. Uiteraard bezoek je welbekende hoogtepunten als Isfehan, Persepolis, Yazd en Shiraz; alhoewel in onze ogen het juist de onbekende pareltjes zijn die Iran tot een onvergetelijke reisbestemming maken.

Reisorganisatie Grensloos Genieten laat je al dit moois niet beleven vanuit een een airconditioned bus –zoals de meeste touroperators doen-, je beleeft de ongekende gastvrijheid van de Iraniërs juist door met ons mee te reizen tijdens onze metro-, taxi-, bus- en treinverplaatsingen. En sommige stukken doen we met een eigen bus.

Omdat er -door de economische sancties van de VS- maar relatief weinig vliegtuigmaatschappijen zijn die op Iran vliegen, boeken wij het liefst deze vlucht bij Austrian Airlines. Je vertrekt dan om 10:00 uur vanuit Amsterdam (naar Wenen) en vanaf de Oostenrijkse hoofdstad vlieg je na een korte stop door naar Teheran, waar je om 20:00 uur plaatselijke tijd dezelfde dag arriveert. Wie deze reis pas in een later stadium boekt, heeft de kans om in een ander tarief terecht te komen (prijsverschil van € 150-€ 300), of via Istanbul te moeten vliegen. Dan heb je niet alleen een lange wachttijd van bijna 7 uur in Istanbul, maar arriveer je ook pas midden in de nacht in Teheran.  

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Iran - Magisch Perzie (rondreis) € 1.699
Vertrek: 9 september 2019, 23 december 2019, 26 februari 2020, 25 mei 2020, 3 september 2020, 23 december 2020 16-daagse reis
Minimum: 6 personen Maximum: 16 personen

-----------------------------------------------------------------------------------------

Foto-impressie van onze reis door Iran van 17 mei 2019