HOME » IRAN - Fotoreis

IRAN - Fotoreis (rondreis 16 dagen)

Een van de meest fascinerende landen ter wereld, Iran, is in de ogen van veel mensen een terroristisch bolwerk van religieuze moslimfanaten. Wie echter de moeite neemt om zelf af te reizen naar het voormalige Perzië, zal deze ongefundeerde mening snel bijstellen. Iran biedt namelijk een van de meest gastvrije bevolkingsgroepen ter wereld die wonen in een bijzonder gevarieerd landschap.

De duizenden jaren oude cultuur, tradities en rijke geschiedenis treffen we overal aan, vooral in de rijkelijk versierde architectuur die te zien is in de vele prachtige moskeeën, badhuizen en kleurrijke bazaars die we gedurende deze 16-daagse rondreis bezoeken. Uiteraard bezoek je welbekende hoogtepunten als Isfehan, Persepolis, Yazd en Shiraz; alhoewel in onze ogen het juist de onbekende pareltjes zijn die Iran tot een onvergetelijke reisbestemming maken.

Reisorganisatie Grensloos Genieten laat je al dit moois niet beleven vanuit een een airconditioned bus –zoals de meeste touroperators doen-, je beleeft de ongekende gastvrijheid van de Iraniërs juist door met ons mee te reizen tijdens onze metro-, taxi-, bus- en treinverplaatsingen. En sommige stukken doen we met een eigen bus.

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Iran - Fotoreis (rondreis) € 1.799
Vertrek: 26 februari 2020 (t/m 12 maart 2020) 16 dagen groepsreis
Minimum: 6 personen Maximum: 18 personen

Fotograaf Maurice van den Bosch is de drijvende kracht achter deze foto reis.

Wat houdt deze fotoreis in?

Tijdens een afwisselende reis door Iran voer je dagelijks uitdagende, kleine of grote foto-opdrachten uit. Alle opdrachten worden vooraf gegaan door korte instructielessen die je handvatten en kennis verschaffen om de opdrachten zelfstandig uit te voeren. De opdrachten zijn er om te leren en te ontdekken. Wil je niet mee doen aan elke opdracht? Prima, het is ook vakantie!

Er is er natuurlijk voldoende tijd om van het land te genieten en vrij werk te maken. De steeds wisselende omgeving, de docent en je medereizigers zullen je voortdurend inspireren om je fotowerk te verrijken. Regelmatig bespreken we het werk en kan er geleerd worden van elkaars benaderingen.

Maurice van den Bosch (1973) is naast zijn werk als freelance fotograaf docent fotografie aan de Fotoacademie Amsterdam. In zijn vrije werk maakt hij reisdagboeken en fictieve beeldverhalen; gebruikmakend van landschappen, portetten, stillevens, zelfportretten, etc.

Zijn kracht ligt in het enthousiasmeren en inspireren van de deelnemers en ze uitdagen om te experimenteren. Werken vanuit concepten is het uitgangspunt.

Praktisch

De reis is gericht op zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf. Iedereen kan op zijn niveau aan de opdrachten werken. De opdrachten beslaan verschillende genres van de fotografie.
Deze themareis heeft een lager tempo dan de reguliere Iranreis, zodat er wat meer tijd op één plek gefotografeerd kan worden.