WAT MAAKT JAPAN ZO BIJZONDER?

Al heb je de hele wereld gezien maar Japan nog niet, dan heb je echt nog wat af te strepen op je 'Bucket-list'. Het 'Land van de Rijzende Zon', zoals Japan zichzelf in de oudheid graag afficheerde, is een van de meest unieke landen ter wereld.

Het ene moment begeef je je hier in de 22e eeuw met al zijn technologische snufjes en architectonische gebouwen, terwijl je je nog geen minuut later waant in de Middeleeuwen: in de tijd van de krijgshaftige samoerai's. Japan staat ook bekend om zijn eten (in onze ogen de meest lekkere keuken ter wereld), stijlvolle accommodaties en een hygiene waar wij westerlingen alleen maar van kunnen dromen. Het land van circa 126 miljoen inwoners is simpelweg een boeiende mix van duizenden jaren historie en de futuristische toekomst.

Reisorganisatie Grensloos Genieten en reisleider Theo Leerintveld laten je gedurende onze reizen genieten van alle pracht en praal dat dit fascinerende land te bieden heeft. En omdat we al dit moois niet in een reisprogramma konden samenvatten, hebben we maar liefst vier (!) verschillende reizen naar Japan samengesteld. Deze vind je hier.

Mochten onze mooie woorden je nog niet overtuigd hebben, dan vind je onderstaand een aantal foto's van dit prachtige land.

Naar welke MUZIEK uit JAPAN luisteren wij graag?

Welke GERECHTEN vinden wij het meest smaakvol/typisch uit JAPAN? 

Al zou ook deze lijst nog veel langer kunnen zijn...

Een stukje historie zodat je dit fascinerende land wat beter leert kennen/begrijpen...

Wat mag je in JAPAN absoluut niet gemist hebben?

KYOTO

NARA

HIROSHIMA & MIYAJIMA

NAGASAKI

MATSUYAMA & SHIKOKU

KURASHIKI & NAOSHIMA (kunsteiland)

MATSUMUTO & JAPANSE ALPEN

TOKYO