GRENSLOOS GENIETEN

GROOTSE REIZEN, KLEINE GROEPEN

Reisorganisatie 'Grensloos Genieten' -opgericht door twee globetrotters (de broers Theo en Jules Leerintveld) heeft maar een doel: zoveel mogelijk mensen laten genieten van betaalbare reizen. In alle facetten.

Of je nou zeeën van tijd hebt of slechts een dag op pad wilt, een ruim budget tot je beschikking hebt of echt op de kleintjes moet letten: 'Grensloos Genieten' heeft voor elk wat wils.

Wij bieden rondreizen, wandelingen en fietstochten aan. Van het mooie Japan tot de achtertuin van de twee broers: het prachtige Nederlandse rivierenland. Van het indrukwekkende Georgie tot het fascinerende Iran. Voor groepen die zelf op pad willen hebben we 'Avontuur op maat' bedacht. Op de pagina 'Reizen' vind je alle reizen.

Veel van onze reizigers laten ons na afloop weten hoe zij 'de reis van hun leven' hebben ervaren. Uiteraard delen we dit graag met onze (toekomstige) klanten.

Reactie plaatsen

Reacties

Roelof en Thea
3 maanden geleden

Kerst 2019. Tijd om te mijmeren en terug te blikken op een mooie vakantie in een fascinerend Japan.
We kwamen Theo Leerintveld bij toeval tegen op de vakantiebeurs. Hij had direct onze aandacht met zijn enthousiaste verhalen.
In oktober dus onder leiding van Theo op reis naar het land van de reizende zon. Een vakantie van 23 dagen, we waren bang dat het lang zat zou zijn maar het tegendeel bleek waar. Japan is een uitgestrekt land en je reist van de Japanse alpen met rust en ruimte tot in de metropool van Tokyo en alles er tussen in.
Theo kent Japan als zijn eigen broekzak, is een lopende encyclopedie. Hij kent alle bijzondere locaties waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Tijdens onze vakantie raasde er een tyfoon over Japan. Gelukkig niet bij ons in de buurt maar er waren uit voorzorg treinverbindingen gesloten. Voor Theo geen probleem. Hij bedenkt ter plekke alternatieven en overlegt met de groep waar de meeste belangstelling naar uitgaat om zo de dag weer glans te geven.
Als we ergens wat wilde eten of drinken, Theo vraagt naar je wensen en hij wijst je op de meter nauwkeurig de weg.
Ons reisgezelschap bestond uit 15 personen. Hoewel de groep onderling lekker klikte en we ook veel gelachen hebben is iedereen natuurlijk anders en heeft andere interesses. Voor Theo geen probleem. Voor iedereen heeft hij aandacht en geeft tips, loopt zich letterlijk en figuurlijk zijn benen uit zijn lijf om het maar naar je zin te maken.
Ja zou je zeggen dat doen wel meer reisleiders maar wat maakt een reis met Theo nou zo bijzonder. Ik zal een simpel voorbeeld geven.
Het is voor ons altijd de uitdaging om tijdens een vakantie een kerstbal te scoren om in onze kerstboom te hangen.
Zo ook in Japan op zoek naar een mooie kerstbal. In ons gebrekkig Japans overal gevraagd maar nergens een kerstbal vinden. Dus Theo gevraagd of hij een winkel wist. Theo: voor 1 november is er eigenlijk niets over kerst te vinden maar ik wil wel eens kijken. Vier dagen later, daar komt Theo met een klein doosje met plastic kerstballen aan. Hij vertelde ook (in zijn spaarzame vrije uren) stad en land afgelopen te hebben om wat te vinden en dit was het resultaat. Zijn het mooie ballen, nee maar ze hangen wel prominent op een ereplaatsje in onze kerstboom!
Kijk en dat maakt nou het verschil met een vakantie met Theo, het is voor hem een uitdaging om het je naar de zin te maken. Theo nog bedankt. We wensen je een fijne kerst en een grensloos genieten in 2020.

Astrid Waals
4 maanden geleden

Ik heb enorm genoten van de Opera en Balletreis naar Riga van 12 tot 17 december 2919. Het reisgezelschap bestond uit allemaal lieve, warme en gezellige mensen met mooie verhalen en heerlijke humor. Het hotel paste helemaal in het thema van de reis en had dezelfde stijl als het Operagebouw. De voorstellingen waren geweldig en Theo had prima plaatsen geregeld. Tijdens de verschillende stadswandelingen vertelde Theo veel over Letland, Riga en de geschiedenis van de stad. De ontmoeting met een inwoner van Letland die bereidwillig en vriendelijk alle vragen beantwoordde had een grote meerwaarde. Het uitwaaien op het strand van Jurmala was heerlijk en leverde prachtige herinneringen aan de kust van Letland op. De reis met de trein van Riga naar Jurmala v.v. gaf ook een blik op meer van Letland dan alleen de stad Riga. Ik ben dankbaar voor de geweldige ervaring en de mooie herinneringen aan Letland en in het bijzonder aan Riga. Theo, het was Grensloos Genieten! Dankjewel!

Annemiek en Geertjan
5 maanden geleden

Afgelopen september een rondreis door Iran gemaakt met de niet alledaags reisleider Theo. Zo gooide hij op eigen kosten het reisschema op de eerste dag om omdat deze toevallig samen viel met de laatste dag van de Asjoera herdenking. Asjoera is het belangrijke sjiitische feest dat groots wordt gevierd in Yazd. Dus direct na aankomst in Teheran door met een binnenlands vlucht naar Yazd waar onze onvergetelijke reis door Iran begint samen met de gids in Iran Samira Ramazani. We doorkruisten het hele land met een eigen bus of openbaar langeafstand vervoer per bus of trein. De reis gaat van Yazd en Shiraz in het zuiden naar oude steden Isfahan en Kashan dan via Teheran door naar het kleine groene bergdorp Masouleh en tot slot Ramsar aan de Kaspische zee alwaar we in een van de paleizen van de Sjah verbleven: Ramsar Grand Hotel. In iedere plaats waren mooie lokale hotels uitgezocht in het centrum van de steden. Iran is indrukwekkend en de bevolking uiterst vriendelijk en begaan met iedere buitenlandse toerist/reiziger. Samira en Theo, bedankt/ممنون voor deze fantastise onvergetelijke reis.

Tini en Gerda
6 maanden geleden

Drie landen aan de Baltische zee: 2019 We hebben een verrassende cultuurvakantie gehad, ook door een onorthodoxe reisleider (Theo), die de (reis)boekjes niet herhaalde, maar juist aanvulde met persoonlijke informatie, praktische aanwijzingen, lokale versnaperingen en informatie op maat (via zijn lokale contacten). Het straffe tempo bij stadswandelingen werd goed gecompenseerd door de vrije tijd daarna. Niet zozeer "hoge" cultuur (al hadden we een mooie opera in Riga!), maar de levende cultuur van volkeren/stammen die eeuwenlang strijd voor hun identiteit hebben moeten leveren, kwam mooi naar voren. Al met al: een reis die goed aanvulde wat we al wisten van het gebied, een fijn en klein gezelschap en een reisleider die we nog wel eens willen hebben.
Oftewel: Anders-dan-anders, maar goedkoper.

Hans van den Hoek uit Tilburg
6 maanden geleden

Een reis door Mongolië, een aanrader voor eenieder die van natuur houdt. Een land dat gelukkig nog niet wordt overlopen door toeristen. We reisden met mini vans/busjes door een gevarieerd landschap (woestijn, bossen, bergen, grasland, etc.). We hadden een hele goede lokale gids Baaska, die ons alle ins en outs van haar land wist te vertellen inclusief de mythe over de "death worm". Ook onze Nederlandse gids Jules heeft ons 'grensloos laten genieten'! Het was TOP!

Marjanne Been
10 maanden geleden

Iran in al zijn facetten, dat is wat Samira en jij mij hebben laten proeven. Wat een land, met een tastbare geschiedenis al van uit een zeer ver verleden. Ook heb je mij op de juiste wijze, door de strikte regels van het land heen geloodst, zoals een goed en ervaren reisleider betaamt.
Dank voor al je goede zorgen. Ik heb weer een schat aan ervaringen opgedaan, die ik in mijn werk zeer goed kan gebruiken.

Carlo Spijkers & Diba
10 maanden geleden

Dankzij Theo en de geweldig leuke groep hebben we ontzettend genoten van ‘Het land van de rijzende zon’, Japan (24 april - 16 mei 2019).
Het traditionele Kyoto heeft op cultureel vlak enorme indrukken achter gelaten. Ook het afwisselende programma en de spontane extra’s (en/of veranderingen) hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Theo paste het programma moeiteloos aan vanwege de ‘gouden week’. Vanwege de drukte werd besloten op de zilveren tempel over te slaan, en de Eikando Zenrin-ji tempel te bezoeken. Deze tempel staat zeker in onze top drie, samen met de Fushimi Inari-taisha.
De fietstochten in Kyoto waren leuk, en als kers op de taart Maiko’s (Geisha’s) gezien. Als verrassing voor ons de mooiste tuin bezocht van Katsura Imperial villa.
Naast het misschien wat vol programma, vaak ontbrak de tijd om echt te genieten van een bakje koffie of kopje thee, was er toch ook nog wel ruimte of zelf wat dingen te doen, zoals het bamboo bos en Kimono forest bij Arashiyama station, en niet te vergeten het overheerlijke street foot in Nikishi market.
In April viel de botanische tuin van Kyoto wat tegen.
Ook tijdens de excursie naar Nara had Theo een verassing, het aardbeving centrum.
Hiroshima heeft mede door de rijen Japanners, vanwege de gouden week, een enorme indruk achter gelaten. Dankzij de overheerlijke Okonomiyaki konden de indrukken verwerkt worden.
Miyajima, bekend vanwege de Torri in het water, had voor ons een andere tempel uit de top drie, namelijk de O-torri Daishoin tempel.
Nagasaki, een stad met enorme verassingen, welke we grotendeels op eigen gelegenheid bewonderd hebben. Maar zelfs dan geeft Theo nog tips gedurende de dag via Whatsapp.
Het vredespark in Nagasaki viel ons tegen, het naastgelegen hypocenter park gaf in onze een meer respectvollere herdenking van de atoombomaanvallen.
Het bezoek aan het kasteel van Matsuyama is zeker de moeite waard. Vanuit toeristische Kurashiki (Bikan historical area) ging de groep fietsen op het kunsteiland. Wij besloten om het prachtig gerenoveerde Witte Reiger kasteel in Himeji te bezoeken, het mooiste kasteel van onze reis in Japan. Wederom bleef Theo in contact met ons, om nog wat laatste tips te geven.
Slapen op een futon in een Japanse Minshuku is ons goed bevallen, de wandeling van Magome naar Tsumago-juku was een welverdiende afwisseling op de vele culturele hoogtepunten van deze prachtige 23 dagen rondreis door Japan. Een dagje lekker slenteren door Matsumoto met wederom een mooi kasteel gaf ons nog wat extra ontspanning voor de dag met het zeer wisselende reisschema naar de prachtige Kurobe stuwdam en al kers op de taart de sneeuwmuur.
Als afsluiting vier volle dage genieten van het bruisende Tokyo. Ondanks de geweldige inzet en begeleiding van Theo en de leuke groep besloten wij om Tokyo zelf te ontdekken. Echter bleef Theo in contact met ons, en bleef tips geven van de diverse bezienswaardigheden die onze interesse hadden, zoals Odaiba met het vredesbeeld en de Transformer, Tokyo tower, het jongeren district Ikebukuro, Roppongi met de spin. Tokyo is ’s avonds is prachtig met zijn Skytree, Senso-ji tempel, uitzicht vanuit het Metropolitan building, Akihabara en nog zoveel meer.
Als afsluiting hebben we in het Ryogoku sumo stadion het worstelen mogen aanschouwen, wat een ervaring!
Japan is traditioneel, modern, spiritueel, sierlijk, fascinerend, maar vooral anders.
Dank je wel Theo, voor deze prachtige ervaring.
Groetjes, Diba en Carlo